Pineapplen Leffablogi

sunnuntaina, toukokuuta 29, 2005

Hostage (2005)

Hostage on varsin tiukkaotteinen thrilleri, jossa entinen panttivankineuvottelija Jeff Talley joutuu keskelle epäonnistunutta talonvaltausta. Kolme nuorta pojanklopia ottaa rikkaan perheenisän ja kaksi lasta panttivangiksi. Taustalla on kuitenkin suurempia juttuja kuin pelkkä panttivankitilanne ja homma muuttuukin pian varsin monimutkaiseksi kun Talleyn oma perhekkin joutuu kidnappauksen uhriksi.
Tätä luulisi äkkipäätä Hollywood-toiminnaksi jossa Bruce Willis kovistelee ja on kova sankari, mutta leffa pääsee yllättämään takavasemmalta varsin tylyllä asenteellaan ja kovalla otteellaan. Eteenkin elokuvan loppupuolella tulee aika yllättäviä väkivallantekoja. Leffa on suhteellisen tyylikkäästi toteutettu, muttei mikään erikoisen silmiinpistävän upea. Näyttelijät hoitavat hommansa ammattitaidolla, eteenkin Ben Foster, joka näyttelee yhtä talon kaapanneista jampoista vetää melkoisen shown.

Ehdottoman laadukas thrilleri, kannattaa katsoa.

http://www.imdb.com/title/tt0340163/

lauantaina, toukokuuta 21, 2005

Huonoja leffoja (2003)

Perjantai-ilta, tuo alkoholin käytön luvattu ajankohta. Ajattelinpa katsella sitten perjantai-illan viihdykkeeksi (juoman ohella - Bacardi Twisted tropical, ihan ok) Aivotonta Viihdettä, eli huonoja leffoja. Elokuvat olivat Bad boys 2 ja National security. Yhdistävänä tekijänä näille kahdelle pätkälle oli tummaihoinen keskiverto-koomikko Martin Lawrence.

Bad boys 2 on varsin perinteinen Hollywood-toimintaleffa. Se on reunojaanmyöten täynnä mesomista, räjähtelyä, ammuskelua ja takaa-ajoa, kaikki Michael Bayn musiikkivideomaiseen tyyliin toteuttamana. Pää-parivaljakko vetää roolinsa suhteellisen kelvosti ja pelaavat hyvin toistensa vahvuuksista. Ohjaus on kunnossa ja tehosteet näyttäviä, iso budjetti näkyy joka kohdassa. Bad boys 2 on malliesimerkki hyvästä huonosta leffasta, henkevä tuotos tämä EI ole mutta toimii erittäin hyvin viihdyttävänä perjantai-illan rymistelynä. Jos haluatte pelata juomapeliä tällä leffalla, ottakaa kulaus aina kun näyttää siltä että kamera tuhoutuu otoksessa.

http://www.imdb.com/title/tt0172156/

National security on hieman samantyyppinen elokuva, mutta ohjaajan kyvyt eivät vain riitä tekemään elokuvasta rentoa katsottavaa - tuntuu kokoajan että jutut on väkisin väännettyjä ja ohjaajalla on ollut jonkinlainen kiintiö stuntteja jotka kaikki oli saatava leffaan mukaan. Ohjaajan TV-tausta näkyy tuotantoarvoissa ja yleisessä toteutuksessa - kaikki näyttää jotenkin vaisulta ja halvalta. Lawrence on tässä rasittava ja vastanäyttelijä Zahn lähinnä mitäänsanomaton. Tämä yrittää kovasti olla hyvähuono leffa, mutta päätyy olemaan vain huonohuono. Ei tätä ole mitään järkeä katsoa. Jos kuitenkin katsotte, juomapeli on seuraava : kulaus aina kun Lawrence on rasittava (sammutte noin vartissa..)

http://www.imdb.com/title/tt0271668/

keskiviikkona, toukokuuta 11, 2005

The Jacket (2005)

The Jacket alkaa tylysti flashbackilla Persianlahden sotaan. Päähenkilöä ammutaan naamaan ja hän kuolee - vähäksiaikaa. Seurauksena hänellä on outo amnesia. Vapauduttuaan sotilassairaalasta näh sotkeutuu tapahtumaketjuun jonka seurauksena hänet todetaan mielisairaaksi ja passitetaan sairaalaan. Sairaalassa eräs lääkäri kokeilee häneen hoitoa, joka aiheuttaa outoja sivuvaikutuksia..
Tarina muistuttaa hieman Donnie Darkoa ja Jaakobin tikapuita, ja näiden elokuvien fanit varmaan pitävät tästäkin elokuvasta, vaikka tämä onkin paljon 'valoisampi'. Tarina pysyy hyvin kasassa ja ohjaaja pitää hommat hyppysissä. Loppuratkaisu jää hieman imelähköksi ja Hollywoodimaisen ennalta-arvattavaksi mutta elokuva jää silti plussan puolelle sujuvan kerronnan ja suhteellisen hyvän näyttelijäjoukon ansiosta.

Viihdyttävä trippailu-thrilleri. Katsokaa.

http://www.imdb.com/title/tt0366627/

torstaina, toukokuuta 05, 2005

Deep impact (1998)

Hollywoodilla on ihmeellinen tapa saada sama ajatus usealla taholla samaan aikaan. 90-luvulla oli muotia tehdäison budjetin katastrofileffoja - maa järisi, tulivuoret purkautuivat ja asteroideja törmäili maahan. Deep impact on toinen kahdesta isosta asteroidileffasta jotka tulivat teattereihin lähes peräkkäin. Deep impact on näistä kahdesta se paremmin toteutettu, keskittyen enemmän draamaan kuin mageisiin tehosteisiin. Elokuvassa seurataan tulevan katastrofin odotusta kolmen eri tahon kannalta. Elokuva keskittyy lähinnä draamaan ja kuvaamaan ihmisten ja yhteiskunnan reaktiota tulevaan katastrofiin. Vaikka Deep impact maalaileekin maisemaa isolla siveltimellä, se onnistuu silti kertomaan tarinan varsin henkilökohtaisesta kuvakulmasta. Katastrofikohtaukset ja avaruudessa tapahtuvat tilanteet ovat kuvattu näyttävillä ja varsin realistisen oloisilla tehosteilla. Tehosteilla ei kuitenkaan mässäillä vaan niitä käytetään varsin säästeliäästi.
DVD on varsin suppea, mukana on pari lyhyttä dokumenttia jotka riipaisevat tuotantoa aika pinnallisesti. Lisäksi levyllä on ohjaajan ja tehostevastaavan kommenttiraita. Transfer on kohtuullinen, vaikkakin paikoitelleen näkyy roskia/naarmuja.

Deep impact on kelvollinen katastrofi-draama, joka ei rajaa katsojakuntaa vaan tarjoaa kaikille jotain.

http://uk.imdb.com/title/tt0120647/

sunnuntaina, toukokuuta 01, 2005

Clerks (1994)

Clerks on Kevin Smithin pienimuotoinen komedia kahdesta kassalla töissä olevasta nuoresta tyypistä, Dantesta ja Randallista. Dante työskentelee marketissa, Randall vieressä sijaitsevassa videovuokraamossa. Elokuva kertoo yhden tavallisen päivän tapahtumista - pojat valittavat asiakkaista, puhuvat leffoista ja pelaavat katulätkää kaupan katolla..

Elokuva on episodimainen ja dialogipainoitteinen. Kohtaukset ovat varsin staattisia, kamera pysyy paikallaan ja hahmot keskustelevat keskenään - mutta dialogi, se dialogi. Tajuttoman hauskaa läppää mitä omituisimmista aiheista, esimerkiksi siitä miten Return of the Jedissä kuolee Deathstarin tuhoutuessa viattomia rakennusmiehiä =)..

Ehdoton pätkä dialogi-komedian ystäville.

http://www.imdb.com/title/tt0109445/