Pineapplen Leffablogi

torstaina, maaliskuuta 29, 2007

Night at the Museum (2006)

Vitun bloggeri - kirjotan tän vielä kolmannen kerran uudestaan.

Työtön ja eronnut Larry (Ben Stiller) pääsee töihin luonnonhistorian museon yövahdiksi vanhan kaartin jäädessä eläkkeelle. Yllätys on melkoinen kun historia herää ensimmäisenä yönä kirjaimellisesti eloon..

Parin vuoden välein Hollywood tuottaa leffan kuten Night at the Museum (viimeaikaisista mieleen tulee Zathura) - kyseessä on runsain efektein varustettu, lapsille suunnattu fantasia-seikkailupätkä. Tällä kertaa yrittämässä on Shawn Levy joka perustaa tarinansa Milan Trencin ihkaoikeaan lastenkirjaan. Sisältö on sitä samaa huttua kuin puolessa lapsiyleisölle suunnatussa tavarassa - isä-poika suhteesta ja puhuvista elukoista on kerrottu tarpeeksi, eikö? Mukaan on saatu nimekkäitä ja päteviä koomikoita (Robin Williams, Ricky Gervaise) sekä viihdyttäjiä (Mickey Rooney, Dick Van Dyke) - mutta pääosaan on viskattu kuitenkin heikompi ja vähäkarismaattisempi Stiller. Ihan Adam Sandlerin tasolla avuttomuudessa sentään vajota. Stiller onnistuu paikkapaikoin ihan kelvosti ja onnistuu viihdyttämään ainakin yhden katsomiskerran verran.

Toteutus on kaikin puolin kohdallaan ja - hieman yllättäen - efekteillä ei suoranaisesti mässäillä (liekö kyse rajatusta budjetista vai terveestä järjestä..) Musiikkipuoli ei jää mieleen vaikka siitä vastaa maineikas Alan Silvestri.


Ihan viihdyttävä lapsille(kkin) suunnattu efektileffa. Kestää ainakin yhden katsomisen.


http://www.imdb.com/title/tt0477347/

keskiviikkona, maaliskuuta 28, 2007

Smokin' Aces (2007)

Buddy 'Aces' Israel - pikkumafioso ja entinen taikuri - aikoo paljastaa FBIlle kilpailijansa .. jotka lyövät miljoonan taalan palkkion hänen päänsä (ja sydämmensä) menoksi. Sekava joukko palkkionmetsästäjiä ja agentteja on pian Buddyn perässä - mutta kuka vetää pisimmän korren ?

Joe Carham ohjaamaa ja käsikirjoittamaa (erittäin) mustaa rikoskomediaa katsoo ihan mielellään. Tyyli, rakenne ja leikkaustyyli tuovat mieleen Guy Ritchien leffat (..mikä on tietysti ihan kivaa..).Tyyli tosin vaihtelee lennossa lähes slapstick-komediasta toimintaan ja sulavasti draamaan. Näyttelijäkaarti on varsin nimekästä (mm. Ben Affleck ja Andy Garcia) ja monenlaista menijää sisältävä hahmokaarti esitetään mallikkaasti. ( .50 calilla ammuskeleva palkkamurhaajaemäntä on oma suosikkini :) )

Toteutus on joka suhteessa viimeaikaisten rikosleffojen laatutasolla. Komeaa katsottavaa ja kuunneltavaa siis. Leikkaus toimii hienosti ja tuo tosiaan mieleen Ritchien leffat - monta rinnakkaista tarinaa pysyvät hyvin tasa-arvoisina ja suhteellisen helposti seurattavina. Musiikki on paikoin samantyylistä kuin Ritchiellä, eteenkin toimintakohtauksissa (..joissa muuten riittää vauhtia lähes pelkäksi ammuskeluksi), mutta tyyli onnistuu tarvittaessa muuttumaan täysin.


Kelvollinen toiminnallinen rikosleffa.


http://www.imdb.com/title/tt0475394/

sunnuntaina, maaliskuuta 11, 2007

Pulse (2006)

Moderni maailma on täynnä kommunikaation aiheuttamaa hilpeää hälinää (blogeja ja sensellaita =) ). Mattien (Bell) poikaystävä Josh (Tucker) törmää johonkin vakavampaan ja tappaa itsensä. Epidemian tavoin itsemurhat alkavat levitä..

Kovasti The Ringille ja muullekkin japski-kauhulle velkaa oleva Wes Cravenin tarinaan perustuva teknofoobinen kauhutarina on ihan mukiinmenevää katsottavaa. Hieman kokematon ohjaaja saa aikaan tunnelmaa ihan hienosti vaikkakin ns. "Böö"-kauhuun luotetaan hieman liikaa. Näyttelijät ovat teinikauhun arkkityyppejä ja suhteellisen mitäänsanomattomia. Isoja staroja ei ole mukana eikä heitä jää kaipaamaankaan.

Visuaalinen ilme on erikoinen. Koko leffa on nimittäin kuvattu - tai jälkikäsitelty - sinisen sävyihin. Homma toimisi ehkä paremmin ihan tehokeinona kuin leffan läpi kestävänä ratkaisuna, mutta toisaalta se tuo leffalle persoonallisen lookin. Graafinen suunnittelu ja tietokone-jutut ovat hienosti toteutettu ja alla linkitetty kampanja näyttää samalta kuin ne. Möi leffan minulle.. Musiikit ovat kauhu-musaa tyypillisimmillään. Äänet säikyttelevät kivasti vaikkakin ovat aika peruskauraa - kuten koko muukin leffa.


Ihan OK teinikauhu-pätkä.


http://www.imdb.com/title/tt0454919/
Komea mainoskampanja, joka herätti ainakin minun kiinnostukseni (Flash).

torstaina, maaliskuuta 01, 2007

The Departed (2006)

Bostonin alamaailma käy jatkuvaa kamppailua poliisin kanssa - ja poliisi tietysti taistelee vastaan. Samasta ympäristöstä tulevat Billy (DiCaprio) ja Colin (Damon) etsivät molemmat myyrää lain eri puolilla.Ongelma on vain että myyrä sattuu olemaan etsijä itse..

Martin Scorsese tekee Oscarin arvaista työtä (ilmeisesti) tässä Hong Kongilaiseen Siu Mak Fain kirjoittamaan ja ohjaamaan Infernal Affairsiin perustuvassa rikos-thrillerissä. Jotkut puhuvat että kyseessä olisi ns. hatunnosto ja tätä katsoessa tuleekin mieleen Scorsesen paremmat leffat - Goodfellas (1990) etunenässä. Tunnelma on paikoitellen hyvikin samanlainen. Näyttelijäkaarti on huisa (kauniit poijaat DiCaprio ja Damon sekä Wahlberg ja vanhat ukot Nicholson ja Sheen) ja eteenkin Nicholson hoitaa hommansa tuttuun tyyliinsä. Kauniit pojatkin ovat varsin eloisia ja eivät jää patsastelemaan ja näyttämään hyvältä.

Leikkaus on varsin tiivistä ja tarina liikkuu hyvin (vaikka kestääkin massiiviset 151 minuuttia) - tylsiä hetkiä ei pääse muodostumaan. Tarinoita kuljetetaan useita päällekkäin mutta niiden seuraaminen on suht vaivatonta. Äänityöskentely on aika peruskauraa ja musiikkikaan ei juurikaan jää mieleen. Kuvaus on hieman vanhahtavaa ja tuo mieleen 80-90-luvun leffat realistisella, karulla tyylillään jolla Bostonin betonihelvettiä kuvataan. The Departed tuntuu vanhalta leffalta.


Palkittu rikos-leffa. Ansiot jätän muiden päätettäväksi. Mutta kannattaa katsoa silti. Itse pidin.


http://www.imdb.com/title/tt0407887/