Pineapplen Leffablogi

maanantaina, huhtikuuta 18, 2005

Night watch (2004)

Venäjällä tuotettu Nochony dozor (Night watch) on moderni vampyyri-tarina, joka sijoittuu tämän päivän Moskovaan. Valon ja pimeyden voimat ovat tehneet sovinnon satoja vuosia sitten huomatessaan olevansa yhtä vahvoja - sovintoa valvovat yön ja päivän vahdit. Tarina seuraa yön vahtien työtä, kun he yrittävät selvittää Moskovaa uhkaavan paranormaalin ilmiön alkuperää.
Elokuvan toteutus on aivan Hollywoodin nykytason luokkaa, efektejä myöden. Tietokonetehosteita on paljon ja ne ovat laadukkaita, kuten myös kuvaus ja visuaalinen suunnittelu, jotka toivat mieleeni parin vuoden takaisen Underworldin. Valitettavasti tarinankerronta on jotenkin hajanaista ja ohjaajalla ei ole tunnu olevan oikein selvää suuntaa mihin kuljettaa leffaa. Siitä seuraa että juoni tuntuu vaikeaselkoiselta ja hieman rasittavalta seurata. Myös loppu, vaikka onkin suht komeaa katsottavaa, jättää vähän valjun maun suuhun - jää tunne että 'tässäkö tämä nyt oli..?'. Ilmeisesti joku muukin on samaa mieltä, sillä jatko-osa on jo tulossa.

Ehkä tästä tehosteleffoista diggaavat saavat jotain irti, sillä ne ovat leffan selvästi parasta antia - draamaa tai toimintaa tästä ei juuri irtoa. Kouluarvosana 6+.

http://www.imdb.com/title/tt0403358/