Pineapplen Leffablogi

lauantaina, toukokuuta 21, 2005

Huonoja leffoja (2003)

Perjantai-ilta, tuo alkoholin käytön luvattu ajankohta. Ajattelinpa katsella sitten perjantai-illan viihdykkeeksi (juoman ohella - Bacardi Twisted tropical, ihan ok) Aivotonta Viihdettä, eli huonoja leffoja. Elokuvat olivat Bad boys 2 ja National security. Yhdistävänä tekijänä näille kahdelle pätkälle oli tummaihoinen keskiverto-koomikko Martin Lawrence.

Bad boys 2 on varsin perinteinen Hollywood-toimintaleffa. Se on reunojaanmyöten täynnä mesomista, räjähtelyä, ammuskelua ja takaa-ajoa, kaikki Michael Bayn musiikkivideomaiseen tyyliin toteuttamana. Pää-parivaljakko vetää roolinsa suhteellisen kelvosti ja pelaavat hyvin toistensa vahvuuksista. Ohjaus on kunnossa ja tehosteet näyttäviä, iso budjetti näkyy joka kohdassa. Bad boys 2 on malliesimerkki hyvästä huonosta leffasta, henkevä tuotos tämä EI ole mutta toimii erittäin hyvin viihdyttävänä perjantai-illan rymistelynä. Jos haluatte pelata juomapeliä tällä leffalla, ottakaa kulaus aina kun näyttää siltä että kamera tuhoutuu otoksessa.

http://www.imdb.com/title/tt0172156/

National security on hieman samantyyppinen elokuva, mutta ohjaajan kyvyt eivät vain riitä tekemään elokuvasta rentoa katsottavaa - tuntuu kokoajan että jutut on väkisin väännettyjä ja ohjaajalla on ollut jonkinlainen kiintiö stuntteja jotka kaikki oli saatava leffaan mukaan. Ohjaajan TV-tausta näkyy tuotantoarvoissa ja yleisessä toteutuksessa - kaikki näyttää jotenkin vaisulta ja halvalta. Lawrence on tässä rasittava ja vastanäyttelijä Zahn lähinnä mitäänsanomaton. Tämä yrittää kovasti olla hyvähuono leffa, mutta päätyy olemaan vain huonohuono. Ei tätä ole mitään järkeä katsoa. Jos kuitenkin katsotte, juomapeli on seuraava : kulaus aina kun Lawrence on rasittava (sammutte noin vartissa..)

http://www.imdb.com/title/tt0271668/