Pineapplen Leffablogi

keskiviikkona, kesäkuuta 01, 2005

Star Wars episode 3 (2005)

Episode 3 (The revenge of the Sith)tuo Darth Vaderin ja Imperiumin syntyhistorian päätökseen. Leffa käsittelee Tasavallan viime hetkiä ja Anakinin vaipumista Voiman pimeälle puolelle. Kloonisodan viimeisiä taisteluita käydään ja taustalla olevat juonittelut paljastetaan.

Tällaisista elokuvista on NIIN vaikea kirjoittaa yhtään mitään. Jotenkin koko Star Wars-saaga on niin elämää suurempi juttu että ei tästä osaa sanoa mitään. Puhtaasti tekniseltä kannalta tämä elokuva on efektitaiteen ja muunkin audiovisuaalisen suunnittelun mestariteos. Tehosteet (joita on varmasti joka ainuassa filmiruudussa) ovat upeita ja koko maailman suunnitteluun on panostettu törkeitä määriä aikaa ja se näkyy. Suunnittelusta pitää vielä mainita hieno alkuperäisen ja uuden saagan yhteentuonti esimerkiksi alusten disainissa - episode1n virtaviivaisista retro-aluksista siirrytään hitaasti alkuperäisen trilogian X-wingejä ja TIE-fightereitä kohti. Tarina on muutenkin yhdistävä kappale joka pyrkii siihen että kaksi ensimmäistä osaa ja kolme viimeistä osaa yhdistyvät kokonaisuudeksi. Tässä onnistutaankin hienosti.

Risuja leffalle tulee samoista syistä kuin muillekkin Star Warseille - näyttelijäsuoritukset ovat jotenkin toisarvoisessa asemassa kun universumia maalaillaan isolla siveltimellä. Dialogi on kornia, ja juoni aika ennalta-arvattava (vaikka tämä nyt ei liene kellekkään yllätys, alkuperäinen trilogia paljastaa aika tarkasti kaikki mahdolliset yllärit). Ärsyttäviä hahmoja kuten Jar Jar ei sentään ole, mutta droideille on kirjoitettu suht tarpeetonta komiikkaa joka pistää silmään, jollei nyt vallan häiritse.

Arvatkaa mitä : en edes välitä. Leffasta jää hieno fiilis ja ns. hyvä maku suuhun. Kaikki loksahtaa kohdalleen ja kun Vader hönkäisee maskin takaa ekan kerran, kaikki Lucasin synnit kahdesta ekasta leffasta on anteeksiannettu. Menkää katsomaan. Se on Star Wars .. viimeinkin.

http://www.imdb.com/title/tt0121766/

1 Comments:

Lähetä kommentti

<< Home