Pineapplen Leffablogi

perjantaina, tammikuuta 05, 2007

Ant bully (2006)

Hieman itsekäs Zach-poika joutuu muurahaisten velhon Zocin kutistamaksi ja rangaistuksena teoistaan hänestä tehdään muurahainen. Soppaan sekoittuu vielä tuholaistorjuja..

Muurahaiset ovat CGI-filmien perustähtiä (ainakin Antz ja Bugs life). Ant bully käsitttelee aihetta ihan hyvin eikä edes yritä tehdä siitä realistista vaan luo muurahaisille oman kulttuurin ja velhoja sun muuta sälää. Ratkaisu onkin ihan toimiva ja omaperänen. Tarina on aika perus kasvutarina ja arvattava mutta varsin viihdyttävä siltikin. Vauhtia kuitenkin riittää, ja juniorit pysynevät ruudun ääressä ilman tylsiä hetkiä. Musikaalinumerot loistavat kokonaan poissaolollaan - edes tunnstettavissa olevia biisejä ei löydy, ja huumori on aisoissa ilman turhaa koheltamista.

Toteutus on ihan kelpoa tasoa (visuaalinen ilme on varsin sama muutamaa kohtausta myöden aikaisempien muurahaisleffojen kanssa). Ohjaaja lainailee muilta tarvittaessaan mutta pysyy tarpeeeksi originaalina Ääninä kuullaan Hollywoodtähtiä (Cage, Roberts), mutta mihinkään upeisiin mielenräjäyttäviin suorituksiin ei päästä. Keskivertoa hivotaan kaikin puolin.


"ihan kelpo" animaatio.

http://www.imdb.com/title/tt0429589/