Pineapplen Leffablogi

perjantaina, joulukuuta 29, 2006

The Wild (2006) ja Madagascar (2005)

The Wild (Disney) ja Madagascar (Dreamworks) ovat taas osoitus Hollywoodin alkuperäisyydestä. Molemmat nimittäin kertovat New Yorikn eläintarhsta karkaavista eläimimstä, joista yksi etsii "the wildiä"

Tarinat ovat samankaltaisuudestaan huolimatta kuitekin varsin erilsisia. Siinä missä Madagaskar on lähes slapstickiä aika-ajoin, on The Wild lähes nyyhky. Molemmissa on kyllä humoristinen ote mutta Madagascar korostaa sitä enemmän. The Wildin hahmot ovat aika Disney-hahmoja, isä, poika, viisauden ääni, ja humoristisia sidekickejä.Madagascar yrittää enemman mutta hahmot lähinnä ärsyttävät ja pääsevät vasta loppupuolella leffaa käytiin, pigviinetä lukuunottamtta jotka toimivat koko ajan.

Toteutus sensijaan on varsin eriävä. The Wild on paikoin erittäin realistinen kun taas Madagscar tyylittelee art decomaisena. Molemmilla tyylellä on hetkensä. Ääninäyttely on laadukasta. Madagascarissa Ben Stiller, Chris Rock ja David "fredien Ross" Scwimmer, The Wildissä taas Kiefer "Jack Bauer" Sutherland, James Belushi ja William Shatner. Ohjaajat hoitavat hommansa ihan kelvollisesti, eteeenkin The Wildin ohjaaja jonka esikoisohjaus on kyseessä.

Katsottavaa CGItä molemmat mutta esim Incrediblessin tasolle ei päästä.

http://www.imdb.com/title/tt0405469/ (The Wild)
http://www.imdb.com/title/tt0351283/ (Madagascar)