Pineapplen Leffablogi

lauantaina, huhtikuuta 22, 2006

The Matador (2005)

Danny, bisnesmies keikalla Meksikossa tapaa baarin tiskillä toisenlaisen 'bisnesmiehen', Julianin. Viaton pieni keskustelu vetää Dannyn keskelle salamurhaajan maailmaa.

Karismaattisista hyvän jätkän rooleistaan Pierce Brosnan vetää tässä draamallisessa komediassa hyvinkin normaalista poikkeavan roolin. Julian on liero ja kusipää, sekä myös pedofiili - sen lisäksi että on ammattitappaja. Brosnan vetää hahmon tunteella kotiin - hienoa nähdä että nyt kun Bondin aika on ohi hänen kohdaltaan, on siirytty uusiin juttuihin. Tarinan leikkaus pistää ovelasti sekaan Julianin päänsisäisiä juttuja. Kun leffa loppuu tuntuu että on kuunnellut hänen pään sisäistä monologia - muut hahmot tuntuvat jotenkin päähenkilön pään läpi 'suodattuneilta'.
Vaikka leffa on periaatteessa komedia, on huumori lähinnä absurdeja tilanteita ja dialogin sekaan sujautettuja vitsinsirpaleita. En voi kuvitella nauraa räkättäväni tälle mutta hymy on kokoajan naamalla.

Tekninen puoli on varsin minimaalista mutta tehokasta Eteläameriikassa tapahtuva alkuosa elokuvasta on hienosti kuvattu lämpimillä väreillä - paletti tuntuu kylmenevän ja siirrytään 'arkeen'. Ohjaajalla pysyvät siimat hyvin käsissä ja leikkaus tukee tarinan absurdia olemusta hyvin. Boonuspisteitä tapahtumapaikkojen titteliplansseista joita slam-leikataan mukaan aina kun paikka vaihtuu. Tämä ja leikkaus luovat paikoitellen lähes todellisuudesta irrallaan olevan tunnelman. Me like.

Omituinen komediallinen draama. Suosittelen.

http://www.imdb.com/title/tt0365485/

1 Comments:

  • Mietinkin tuossa aamulla, että minkä elokuvan olen unohtanut katsoa.

    Tämähän se oli. Kiitos :)

    By Blogger 40100, at 11:58 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home