Pineapplen Leffablogi

torstaina, helmikuuta 16, 2006

Nanny McPhee (2005)

Brownin perheen lapset ovat aivan mahdottomia. Äitinsä kuoleman jälkeen he ovat ajaneet jo 17 lastenhoitajaa pakoon talosta mitä erillaisimmin kepposin. Nyt on McPheen vuoro - tai niin ainakin lapset luulevat..

Nanny McPhee seuraa aika perinteistä lastenhoitaja-elokuvien kaavaa. On aika ennalta-arvattavaa että villit lapset oppivat läksynsä (viisi läksyä jopa) ja loppu lienee onnellinen, kuten odottaa sopii. Lapsille leffa varaa ison annoksen saarnaa siitä miten pitää sanoa kiitos ja anteeksi ja mennä nukkumaan sun muuta. Elokuvan satukirja-alkuperä näkyy lopussa kaikista selvimmin, saaden Lumikkimaisia sävyjä. Sinänsä varsin osuvaa, paha äitipuoli onkin kokoajan läsnäoleva teema läpi leffan.

Vaikka sisältä on varsin saarnaava, saa ohjaaja ja oivat näyttelijät piilotettua saarnan varsin mukavasti. Leffa toimii ihan komediana varsin kivasti, vaikka huumori onkin varsin kilttiä. Loppukohtauksen kermakakku-huumori on jopa hykerryttävää, eipä ole tällaista näkynyt viimeaikoina.. Emma Thompson vetää hienon roolin yrmyilevänä lastenhoitajana. Myös lapset hoitavat hommansa hyvin. Kuvaukselle pitää antaa pisteitä, perheen talo esitetään upeasti valaistuna (tjeu Nannyn huoneessa tapahtuva kohtaus)

Peruskiva lastenelokuva. OK nuoremmille ja vanhemmatkin ehkä jaksanevat.

http://www.imdb.com/title/tt0396752/