Pineapplen Leffablogi

sunnuntaina, helmikuuta 05, 2006

Screamers (1995)

Sota Allianssin ja NEBn välillä on riehunut jo vuosia. Sotilaat ovat kyllästyneitä ja taistelukenttä on kauhunäytelmä, kun uudet aseet, Screamerit ovat tulleet taistelukentälle. Maan hylkäämä komentaja alkaa suunnitella uskaliasta matkaa tehdäkseen rauhan ja päästäkseen pois Sirius 6Bltä. Kaikki ei kuitenkaan (yllättäen..) ole sitä miltä näyttää.

Screamersin kovin krediitti möllöttää käsikirjoitustiimissä - se perustuu tunnetun ja korkealle arvostetun sci-fin mestarimiehen Philip K. Dickin suhteellisen hyvin tunnettuun novelliin "Second variety". Valitettavasti Dickin nerous ei ihan pääse vuotamaan leffan puolelle, vaikkei leffa mitenkään erityisen viallinen olekkaan.

Ohjaus ja näyttelijätyö ovat pääosaa vetävästä Peter Welleristä huolimatta varsin b-luokan tavaraa. Juonikin taipuu varsin ennalta-arvattavaksi rymistelyksi paria pientä twistiä lukuunottamatta. Teknisellä puolella on sentään hieman yritetty ja mukaan on osunut ainakin muutama komea matta-maalaus ja pari aikoinaan ihan näyttävää CGI-efektiä. Myös stop-motionilla toteutettu Screamer keskivaiheilla leffaa lämmittää näinä CGIn aikoina.

Karvan keskiverron yläpuolella taiteileva b-scifi. Tylsän illan tähän hukkaa mutta parempaakin varmasti löytyy.

http://www.imdb.com/title/tt0114367/