Pineapplen Leffablogi

maanantaina, joulukuuta 19, 2005

Lord of war (2005)

Maailmassa on käytössä yli 550 miljoonaa tuliasetta tällä hetkellä. Se tarkoittaa, että joka 12. ihminen omistaa tuliaseen. Asekauppias Yuri Orlovin keikkana on hommata tykki myös lopuille 11lle.

Nicholas Cagen tähdittämä Lord of war on vaikea elokuva lokeroida mihinkään genreen - välillä tuntuu että katsoisi mustaa komediaa, välillä taas toimintaleffaa. Draamaakin riittää enemmän kuin tarpeeksi. Tästä huolimatta elokuva on varsin voimakas esitys. Kun sitä katsoo luulee kokoajan tietävänsä mihin tarina päättyy ja mitä seuraavaksi tapahtuu, mutta yllättäen näin ei olekkaan. Elokuva onnistuu olemaan syvällinen muttei saarnaava ja samalla viihdyttävä sekä ajatuksia herättävä.

Toteutuksessakaan ei ole moitteen sijaa. Ohjaaja pitää homman rautaisesti kasassa ja pääasiassa Cagen kertojanääneen perustuva juonenkuljetus toimii hienosti. Välillä tuntuu että katsoisi jonkinlaista dokumenttia. Kuvaukselle erityispisteet muutamasta erittäin hienosta kohtauksesta ja kuvakulmasta. Lavastuksellekkin pojoja autenttisuudesta : kohtaus jossa Orlov ostaa entisen neuvostovaltion aseita sisältää AITOJA tankkeja ja AK47iä - jotka toimitti kuulemma aito asekauppias..

Harvinaista herkkua - katsokaa ihmeessä.

http://www.imdb.com/title/tt0399295/