Pineapplen Leffablogi

maanantaina, marraskuuta 14, 2005

Sky high (2005)

Strongholdin perheen teini-ikäinen poika Will on tutun tilanteen edessä - ensimmäinen koulupäivä uudessa koulussa. Tilanne on tosin hieman normaalista poikkeava, sillä Willin vanhemmat ovat supersankareita ja koulu on Sky High, supersankareiden oma koulu.

Sky high tuntuu jotenkin samalta leffalta kuin viimevuoden yksi parhaista, the Incredibles. Väkisin miettii että yrittääkö Disney rahastaa supersankaribuumilla - ja uskoakseni vastaus on kyllä. Sinänsä idea on kyllä ihan hauska mutta tarinan kuljetus on jotenkin lattea. Supersankaruus tuntuu enemmän gimmickiltä kuin pääasialta. Periaatteessa leffa on aika tavallinen teini-highschool-pätkä, jossa mausteena on vain hieman eksoottisempi ympäristö. Muutenkin koko hommassa maistuu Disney aika pahasti läpi - tiedättehän sen siirappimaisen makean maun..

Tekniikka on kyllä kohdallaan, niinkuin nykyään olettaa sopiikin. Supervoimiin olisi voinut ehkä panostaa hieman enemmän. Näyttelijät hoitavat hommansa hyvin ja mukana on pari ihan hyvää hahmoakin. Musiikki koittaa pysyä supersankarimaisesti kahtia jakautuneen leffan mukana ailahdellen sankarillisen leffamusan ja kevytangstisen teini-jeejee-rokin välillä. Noname-ohjaaja pitää homman melkein hanskassa, pientä vision puutetta ehkä voidaan havaita. Pikkaisen kun olisi ollut enemmän munaa mukana hommassa, tästä olisi voinut tulla Incrediblesin tasoinen leffa - tällaisenaan se on harmaata keskikastia joka unohtunee pian.

http://www.imdb.com/title/tt0405325/