Pineapplen Leffablogi

maanantaina, marraskuuta 07, 2005

Stealth (2005)

Kolme luunkovaa USAn merivoimien Stealth-piloottia saavat uuden siipimiehen, EDIn. EDI on kehittynyt keinoäly-pilootti jonka on tarkoitus korvata ihmiset koneitten ratissa. Kuinka ollakkaan, EDI pimahtaa ja alkaa riehumaan. Ajatella, enpä olisi osannutkaan arvata..

Rob 'Fast & the Furious' Cohenin ohjaama Stealth on älytön efektirymistely (niinkuin Cohenin kaikki muutkin leffat..). Juoni menee suurinpiirtein seuraavasti : 'ensi on ihmisiä ja sitten tulee paljon räjähdyksiä ja onnellinen loppu'. Näyttelijöinä on jotain ihmisiä, aika sama ketä - ihmiset ovat vain sanomassa välttämättömiä tarinaa yhdistäviä palasia. Kun kökkö dialogi on saatu pois tieltä, voidaan pistää rokkenroll-musa pauhaamaan ja sitten mennään taas kovaa ja räjäytetään asioita. Logiikkakaan leffassa ei paljoa päätä pakota - parhaina paloina mm. seuraavat helmet :
  • Lentokone on tulessa, se sammutetaan ampumalla mereen pommilla ja lentämällä vesipärskeiden läpi.
  • Stealthit lentävät mach 4ää ympäri maailmaa, mm. Alaskassa, Kiinassa, Venäjällä ja Koreassa - ilman välilaskuja, tietysti.
  • Stealthit ovat yleispäteviä ilmataistelukoneita.
  • Stealthit kälättävät radion läpi jatkuvasti sekä toisilleen että lennonjohtoon.
  • EDI ottaa satelliittikuvasta sormenjäljet ja verkkokalvo-kuvan eräästä terroristista.
Noh, rymistelyssä on sentään nätit tehosteet ja ehkä jonkin mielestä ihan hyvä musakin (itse en perustanut, mutta metallisemman musiikin arvostajat digannevat Incubuksen leffaan tekemistä biiseistä). Räjähdysfetissin omaavat voivat varata kuivat pöksyt, sillä muutama komia paukahdus on pääsyt mukaan. En tiedä uskaltaako tätä kellekkään suositella. Aivot on parempi viedä narikkaan jos tätä meinaa katsella.

http://www.imdb.com/title/tt0382992/