Pineapplen Leffablogi

sunnuntaina, elokuuta 21, 2005

The Score (2001)

Nick Wells, kassakaappimurtomies extrodinare on uransa päässä. Ikä painaa ja eläkepäivät pyörivät mielessä (ei vähiten Angela Bassettin näyttelemän pesän takia). Pitkäaikainen kumppani, Max ehdottaa kuitenkin perinteistä Viimeistä Keikkaa Ennen Lopettamista. Arvatkaa mitä Nick tekee?

The Score on perinteinen heist-leffa, eli ensin suunnitellaan ja väsätään keikkaa ja sitten aletaan toteuttamaan. Leffan näyttelijäkaarti on mahtavaa katsottavaa, mukana heiluvat tämän genren vakiomies DeNiro, legenda Marlon Brando (viimeisessä roolissaan ennen kuolemaansa), Angela Bassett pakollisena kiintiömuijana ja Edward Norton uutena hotshot-murtomiehenä. Näyttelijäkaartista ei kuitenkaan mielestäni saada irti ihan niin paljon kuin voisi toivoa. Brando patsastelee ja örisee varjona menneestä loistosta ja Bassett vilahtaa vain pari kertaa (eikä edes vilauta). DeNiro vetää saman roolin jonka on jo tehnyt monta kertaa, jossain määrin autopilootilla. Ainut suoritus joka leffasta jää mieleen on Nortonin esittämä nuorempi murtomies.

Itse keikka on ihan kivaa katsottavaa ja tarina kulkee suhteellisen joutuisasti eteenpäin. Kuolleita hetkiä ei ole montaa ja pari ihan jännittävääkin kohtaa on saatu mukaan. Loppuratkaisu on aika ennalta-arvattava vaikkakin se on juuri se mitä tältä genreltä voi odottaa. Jotenkin leffasta puuttuu kuitenkin se 'keikka onnistui, vitun hyvä juttu'-fiilis mitä jää toivomaan. Loppu on hieman sutaistun oloinen - ensin rakennetaan kliimaksivaihetta lähes loppuun asti ja sitten kun loppuhuipennus pitäisi tulla kaikki lässähtää jotenkin epädramaattiseen päätökseen. Olisi toivonut että kaikki aloitetut juonikuviot olisivat tulleet jotenkin päätökseen mutta ne jätettiin ilmaan kellumaan.

Viihdyttävä kertakatselun kestävä rikosthrilleri. Katsokaa jossei muuta ole.

http://www.imdb.com/title/tt0227445/