Pineapplen Leffablogi

lauantaina, elokuuta 20, 2005

Fog of War (2003)

Fog of War on dokumentti Robert S. McNamarasta, joka oli muunmuassa USAn puolustusministeri Vietnamin sodan aikana.

Dokumentti on pääasiassa McNamaran monologi johon on leikattu historiallista arkistomateriaalia joukkoon - kuvien taustalla pauhaa tunnelmaa luomassa Philip Glassin säveltämä musiikki. Välillä taustalta kuuluu ohjaaja/haastattelija Errol Morrisin ääni. McNamara tuntuu varsin vilpittömältä ja puhuu avoimesti osallisuudestaan mm. Tokion tulipommitukseen toisen maailmansodan aikana sekä Kuuban ohjuskriisistä ja siihen johtaneista tilanteista. Hetkittäin hän on jopa varsin liikuttunut muistellessaan elämänsä käännekohtia. Dokumentti on mielenkiintoista katseltavaa. McNamara on ollut seuraamassa läheltä USAn lähi-historian merkittävimpiä poliittisia käännekohtia ja tarjoaa tässä hyvinkin henkilökohtasen näkökulman niihin.

Dokumenttina tämä on suhteellisen raskas pala purtavaksi, mutta hyvän editoinnin johdosta se jaksaa ylläpitää mielenkiinnon loppuun asti.

http://www.imdb.com/title/tt0317910/

1 Comments:

  • What can I say in addition to Fog of War (2003) ? I think that you explained it very well! Would you be interested in a website about scommesse sportive ? Have a jump on it and look for something that you can be interested in! You'll find only scommesse sportive .

    By Anonymous v, at 5:34 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home