Pineapplen Leffablogi

sunnuntaina, kesäkuuta 12, 2005

Kung Fu Hustle (2004)

Kung Fu hustlen tapaisia elokuvia ei usein näe. Kyseessä on nimittäin Kungfu-gangsteri-komedia ja vähän jopa musikaali. Juoni pyörii Pigsty alleyn asukkaiden ympärillä. He joutuvat väärinkäsityksen johdosta huonoihin väleihin voimakkaan gangsteri-joukon, Axe gangin kanssa.
Seuraa useita otteluita toinen toistaan kovempien kungfu-mestareiden välillä (joita tuntuu löytyvän mitä kummallisimmista paikoista).

Toteutus on A-luokkaa. Tehosteita on paljon ja ne ovat näyttäviä. Kungfuilut ovat hienosti koreografioituja, onhan niiden taustalla itse Yuen Woo-Ping. Komediaa on paljon ja se on luonteeltaan pääasiassa slapstick-tyylistä fyysistä komediaa, joka on monesti yhteydessä taistelukohtauksiin. Mukana on myös muutamia spoof-tyyppisiä kohtauksia, mm. Matrix reloadedin Brurly brawlia parodioidaan aika onnistuneesti. Elokuva on myös yllättävän väkivaltainen hetkittäin, noin komediaksi. Näyttelijät vetävät roolinsa hieman ylinäytellysti, kuten Honkkareissa on tapana tehdä komedioissa. Tästä huolimatta komedia toimii suhteellisen hyvin ja onnistuu naurattamaan, jopa silloin kun yrittää olla hauska.

Harvinaisesti tämä tarjoaa kaikille jotain, menkää ihmeessä katsomaan.

http://www.imdb.com/title/tt0373074/