Pineapplen Leffablogi

keskiviikkona, kesäkuuta 29, 2005

Azumi (2003)

Vanha mestari ja tuhotun sotajoukon komentaja kouluttaa eristyksissä vuorilla joukkoa nuoria salamurhaajia, joiden tehtävä on estää tuleva sota tappamalla sotapäälliköt jotka siitä olivat vastuussa mestarin joukon tuhosta. Vaan kaikki tahot eivät olekkaan yhtä tietämättömiä salamurha-suunnitelmasta ja joukko alkaa harventua. Alun innokkuuskin alkaa laantua kun omatunto alkaa kolkuttaa. Pelastuuko maa sodalta?

Azumi edustaa viimeaikoina paljon esillä ollutta Aasialaista miekka-fantasia-genreä. Lajitoveriensa, kuten Heron ja Crouching tigerin tavoin mukana on enemmän tai vähemmän realistista kungfuilua miekkojen kera ja hienoja maisemia. Aivan samantasoisiin tuotantoarvoihin ei kuitenkaan päästä, ja vaikka taistelut ovatkin ihan onnistuneita, puuttuu elokuvasta Jet Lin tasoiset mestari-suoritukset. Toteutus on jotenkin vanhahtavaa, ja tuo monin paikoin mieleen vanhat kung-fuleffat. Tarina sensijaan kulkee eteenpäin varsin onnistuneesti ja leffa toimii lähes perioodi-draamana.

Tätä voinee suositella kaikille Aasialaisen toiminnan ystäville.

http://www.imdb.com/title/tt0384819/

Vielä huomautuksena DVDn ostoa suunnitteleville : Optimum Asian DVD sisältää leffaan kiinnipoltetut tekstit sekä teatteriversion. Aasiassa on saatavilla pidempi Directors cut.