Pineapplen Leffablogi

sunnuntaina, elokuuta 21, 2005

Star Trek VI: The Undiscovered Country (1991)

James T. Kirk ja Enterprisen legendaarinen miehistö kutsutaan takaisin eläkkeen viime päiviltä suoraan toimintaan, kun Klingonien lähetti pitää saattaa Maahan rauhanneuvotteluihin. Matka ei kuitenkaan suju niin hyvin kuin voisi toivoa ja näin alkuperäisen Star Trekin miehistö lähtee viimeiselle yhteiselle seikkailulle.

Elokuva on juuri niin hyvin toteutettu kuin voi olettaa ison budjetin franchiseleffan olevan. Tehosteet ovat näyttäviä ja kaikin puolin toteutus on niin kohdallaan kuin voi olettaa vuonna 1991 olevan. Näyttelijät vetävät rooleja joihin he ovat kasvaneet kiinni, ovathan he näytelleet 25 vuotta näitä hahmoja. Tarina heijastelee maailman tilannetta vuonna 91. Berliinin muuri murtuu ja maailma muuttuu - samaa tapahtuu tarinassa. Samalla tavalla leffa heijastelee vanhan miehistön viimeistä matkaa. Loppu on Peter Pan-lainauksineen haikea hyvästi.

Trekki oli (ja on edelleen) eräs voimallisimmista scifi-franchiseistä ja alkuperäinen trek-miehistö on yksi pitkä-ikäisimmistä joita TV-historia on nähnyt. Kuudes ja viimeinen alkuperäisen miehistön trekki on Sitä Ihteään, trekkiä trekeimmillään. Vaikka ikä alkaa painaa, on vanha viehätys edelleen tallella. Elokuvan valmistuessa oli uusi trek-miehistö jo hyvässä vauhdissa TNGn myötä, mutta TNG-leffa (ja samalla Kirkin viimeinen valkokangas-esiintyminen) nähtiin vasta muutaman vuoden kuluttua, 1994.

http://www.imdb.com/title/tt0102975/