Pineapplen Leffablogi

keskiviikkona, helmikuuta 08, 2006

King Kong (2005)

Epäonnistunut elokuvaohjaaja Carl Denham (Jack Black) lähtee uskaliaalle matkalle etsimään muinaista Skull Islandin saarta. Saari löytyy ja saarelta uskomaton gorillapeto King Kong.

King Kong on remake klassisesta vuoden 1933 hirvioelokuvasta. Elokuva on periaatteessa kolmen noin tunnin kestävän näytöksen show. Ensimmäisessä hohhoijaillaan laivalla ja esitellään hahmot. Osio on tylsä kuin mikä, ja juuri mitään ei tapahdu. Toinen osio alkaa kun Skull Island löytyy ja ryhmä lähtee tutkimaan mitä sieltä löytyy. Toinen näytös sisältää hurjan määrän tehosteita ja rymyämistä viidakossa. Välillä tuntuu että koko osiolle oli varattu tietty budjetti ja se oli pakko kuluttaa, vaikkei enempää tekemistä saarelta enää löytynytkään. Kolmannessa näytöksessä palataan New Yorkiin jonne Denham tuo nyt vankina olevan Kongin. Eräs elokuvahistorian ikonisista hetkistä Empire staten katolla näytellään uudelleen ja elokuva loppuu kuten alkuperäinenkin.

Toteutus on juuri niin hienoa kuin voikin odottaa tiimiltä joka teki erinomaista työtä Lord of the ringsin kanssa. Tehosteita ei tosiaankaan säästellä, niillä suorastaan mässäillään. Pahimpana mässäilynä Skull Island jossa Weta tuntuu kilpailevan siitä kuka keksii ällöttävimmän hirvityksen (aika kovaa matskua ovat esim lonkero-mököt.. ick). Leikkauksesta sen verran että vaikkakin kohtausten kuljetus toimii erittäin hyvin, on leffa aivan liian pitkä sisällön määrään nähden. Näyttelijätyö on kelvollista muttei mitenkään uskomatonta. Huomiota pitää antaa Andy Serkisille jonka näkymätön työ Kongin animaation referenssinäyttelijänä tuo hahmoon uskomattoman määrän eloa. Vaikka ohjaaja Peter Jackson pysyy lähdemateriaalille suht uskollisena, ei elokuva jotenkin jaksa nousta eloon vaan jää lähinnä upeiden tehosteiden kavalkaadiksi joka yrittää peittää ohuen tarinan siinä kuitenkaan onnistumatta.

Sisällöltään laiha, ylipitkä tehoste-elokuva.

http://www.imdb.com/title/tt0360717/