Pineapplen Leffablogi

keskiviikkona, helmikuuta 08, 2006

Zathura (2005)

Keskenään isän huomiosta ja keskinäisestä paremmuudesta kisailevat veljekset Danny ja Walter jäävät kahdestaan kotiin. Riidan seurauksena Danny kipaisee kellariin josta hän löytää vanhan lautapelin - Zathuran. Danny päättää alkaa pelaamaan ja seikkailu onkin valmis alkamaan.

Vuosikymmenen takainen efektileffa, Jumanji lienee vielä monen muistissa. Zathura on hyvin pitkälti sama leffa eri efekteillä ja ilman loistavaa Robin Williamsia. Kuten Jumanjikin, taas lautapeli imaisee pelaajat sisäänsä ja sitten alkavat hienot tehosteet ja ympäristön komea tuhoutuminen. Tässä leffassa hajoaa paikkoja enemmän kuin keskiverto-toimintapätkässä.
Tällä kertaa teema on hieman eri - peli tapahtuu avaruudessa (subtitlenäkin A Space adventure). Scifistä löytyykin ihan mukavasti kaikenlaisia kikkoja joilla saadaan hyviä syitä tehdä hienoja tehosteita. Plussaa myös kivasta disainista, peli näyttää 50-luvun lelulta joten kaikki pelin sisällä tapahtuvakin on mukavan retroa.

Toteutus on varsin oivaa, eteenkin tehostepuolella. Lavastepajan sedät ovat varmaan olleet ihmeissään kun lukivat kässäriä - talo jossa peli tapahtuu (ja joka sinkoutuu avaruuteen) saa nimittäin maistaa aika huolella. Leffan heikolla puolella on vakio-ongelma tällaisissa leffoissa : lapsinäyttelijät. Eteenkin nuorempi kahdesta, Danny on suht rasittava kitisijä ja kokoajan tekee mieli läpätä otsaan ja huutaa että "turpa kii". Ohjaaja Jon Favreau pitää homman hyvin liikkeessä ja tylsiä hetkiä ei juuri ehdi olla. Ilmassa on odotuksen makua kaverin seuraavasta projektista, Edgar Rice Burroughsin kirjaan perustuvasta John Carter of Marsista, lieneekö kyseessä ollut lämmittely sitä varten.. Leffa etenee loppuun asti juuri niinkuin voi odottaa ja loppu tuskin yllättää ketään. Silti, seikkailu on vauhdikas ja varmasti ainakin nuorempien jantterien mieleen kovastikkin.

Seikkailullinen perheleffa. OK, ei sen enempää.

http://www.imdb.com/title/tt0406375/

2 Comments:

  • Siitä John Carter -leffasta; ei ole vielä kirkossa kuulutettu. Aiheeseen liittyen MySpacessa on ryhmä jonka vetäjänä näyttäisi olevan Zavreau itse (etsi Groups osastosta John Carter of Mars). On jopa vastaillut uteliaitten kysymyksiin suht kiitettävästi. Siitä tuleeko leffaa vai ei pitäisi tulla tieto ihan lähiaikoina. Kait. Ehkä. Toivon mukaan. Tämä nimenomainen projekti on ollut varsin huono-onninen tähän mennessä.

    By Anonymous Anonyymi, at 10:49 ip.  

  • Jaaha. John Carter ilmeisesti hävisi, ainakin tällä erää, Star Trekille.

    By Anonymous Anonyymi, at 7:01 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home