Pineapplen Leffablogi

perjantaina, helmikuuta 10, 2006

Hustle & flow (2005)

Parittamisella ja pienellä huumeiden välityksellä rahansa juuri ja juuri ansaitseva DJay törmää keski-iän kriisiin. Purkaakseen kriisinsä hän yrittää seurata vanhan koulukaverinsa (platinaa myyvä räpperi) jalanjälkiä.

Hustle & flow on musiikin ympärillä pyörivä pieni ghetto-draama. Tarina kulkee suht arvattavaa latua mutta mitä voidaan odottaakkaan leffalta jonka taglinekin on "Everybody gotta have a dream". Hahmoista paistaa läpi monta aikaisempaa elokuvaa, kuten koko muustakin toteutuksesta. Itselleni tuli monta kertaa olo että katselisin jotain 70-luvun elokuvaa johon on dubattu päälle uudemmat musiikit. Sanon tämän puhtaasti positiivisessa mielessä, tällä elokuvalla on Sydäntä. Tästä jää lämmin ja hyvä fiilis päähän.

Ohjaus ja näyttely on loistomatskua. Pääosaa vetävä Terrence Howard sopii osaansa kuin nakutettu. Ohjaaja, Craig Brewer, on vähemmän tunnettu nimi, mutta uskon että hänellä on kova tulevaisuus edessä. Tärkeässä osassa on myös musiikki - elokuva keskittyy keskivaiheilla hyvinkin paljon DJayn demon tekemiseen. Hieman normaaleista rap-leffoista poiketen tässä pätkässä pyöritään Memphiksessä joten musiikin tyyli on crunkia. Muutama biisi joka leffassa tehdään ovat ihan kelpo matskua jos moisesta sattuu tykkäämään. Jos rap ei maistu, tästä leffasta saa silti ihan mukavasti irti, niin keskeisesti ei rap mukana ole.

Oiva, vanhat ajat mieleen tuova musiikkileffa. Whoop that trick!

http://www.imdb.com/title/tt0410097/