Pineapplen Leffablogi

keskiviikkona, huhtikuuta 12, 2006

Fun with Dick and Jane (2005)

Dick ja Jane viettävät yleellistä elämää, kunnes eräänä päivänä kaikki muuttuu kun Dickin työnantaja tekee johtajien ketkuilun johdosta ison konkurssin. Kaikki menee ja perhe joutuu harkitsemaan elämäntyyliään uudestaan. Muutaman mutkan kautta perhe ajautuu rikoksen polulle.

Fun with Dick and Jane on uudelleenfilmatisointi vuonna 1977 tehdystä komediasta. Pääosassa heiluu kumiturpa Jim Carrey jonka roolisuoritukset tuntuvat huononevan leffa leffalta.
Tarinaa on modernisoitu hieman jotta se sopisi nykyajan talouskuvioihin (leffan lopputeksteissä kiitetään hauskasti Enronia sun muita isoja konkursseja tehneitä).

En oikein keksi mitään sanottavaa tästä leffasta millään tasolla. Carrey koittaa olla hauska siinä juurikaan onnistumatta muutamaa hetkeä lukuunottamatta. Muut hahmot ovat lähinnä paperikulisseja ja koko tarina tuntuu jotenkin keinotekoiselta ja epäuskottavalta - ehkä Suomen hieno sosiaaliturvajärjestelmä vie kredibiliteetin tältä.. Sinänsä tarinalla olisi mahdollisuuksia vaikka mihinkä mutta koko rikollisuus-koukkua ei tutkita läheskään tarpeeksi pitkään että se olisi hauska. Rytmityskin on vähän mitä sattuu, leffa menee yli puolenvälin ennekuin koko ideaa lähdetään ajamaan eteenpäin ja sitten kun siinä aletaan päästä vauhtiin, ruvetaankin jo väsäämään loppuratkaisua (jonka kanssa hyysätään sitten taas ihan liian pitkään).

Ei-niin-hauska komedia. Parempiakin löytyy.

http://www.imdb.com/title/tt0369441/