Pineapplen Leffablogi

lauantaina, maaliskuuta 11, 2006

Underworld : evolution (2006)

Vampyyrien ja ihmissusien (lycaneiden) välillä vuosisatoja jatkunut sota .. öö.. jatkuu edelleen tässä Underworld-sagan uudessa osassa.
Parin vuoden takaisesta Underworldista tuttu porukka jatkaa tasan siitä pisteestä mihin edellinen leffa päättyi. Pahis muuttuu mutta meno pysyy varsin samana - tällä kertaa vain pahikset ovat vähän pahempia ja hyviksiä vielä vähemmän. Mutta eräs asia ei tässäkään osassa selviä : miksi ihmissudet ovat kaikki mudassa pyöritellyn krokotiilimiehen näköisiä? Eikö susilla pitäisi olla karvaa? Ei ilmeisesti.
Pääosassa heiluu Kate "Vinyyli" Beckinsale ja hän näyttääkin erittäin onnistuneelta. Muitten osien kasti onkin sitten kertaluokkaa mitäänsanomattomampaa. Ohjaaja on myös edellisestä osasta vastuussa oleva Len Wiseman. Ohjaus on selvästi parempaa kuin edellisessä osassa mutta käsikirjoitusta ei valitettavasti ole ihan riittävästi. Tämä tuntuu kovasti epilogilta edelliseen leffaan. Tässä ei juuri esitellä uusia hahmoja ja kuten jo sanoinkin, toiminta jatkuu (lyhyttä historiasegmenttiä ennen alkutekstejä lukuunottamatta) tasan siitä mihin edellinen osa päättyi. Tarina saatetaan jonkinasteiseen loppuun mutta loppu jättää silti hommat sopivasti auki jotta franchiseä saadaan jatkettua - ei kyllä tarvitse, jos minulta kysytään..

Sataminuuttinen loppukohtaus edelliselle leffalle. Faneille must, muut eivät tästä saa irti kuin mäiskettä.

http://www.imdb.com/title/tt0401855/