Pineapplen Leffablogi

lauantaina, tammikuuta 06, 2007

Flushed away (2006)

Roddy on lemmikkirotta joka elää isossa talossa haaveillen perheestä. Eräänä yönä tukeutuja vetää hänet alas viemäristäja hän löytää uuden maailman ja muutakin..

Flushed away on maineikkaan Aardman-studion ensimmäinen yritys tietokoneanimaatiossa. Juurille vaha-animaatiossa pysytään kuitenkin uskollisina. Muunmuassa Wallacen ja Gromitin seikkailuista tuttu tyyli säilyykin koko leffan läpi ja vaikka CGIn tuomia mahdollisuuksia hyödynnetään ei niillä mässäillä. Musiikissa kuullaan tuttuja kappaleita .. etanoiden laulamana. Musikaalinumeroita ei löydy vaikka alussa näyttää huolestuttavalta.

Tarina on periaatteessa buddykomedia jossa on mukana hieman sankarimenoa ja jopa romanssia. Tarina on ihan vauhdikas - ohjaaja(t) tekevät kelpo hommaa vaikka taas kerran kyseessä ovat suhteellisen kokematonta väkeä. Mikä siinä on ettei hommiin saada kokeneita tekijöitä.. Roddy on ihan kiva hahmo mutta kohelluksen määrä hänen kohdallaan on ehkä hieman ylisuuri. Jean Renon äänellä päästelevä Le Toad sensijaan on loistava.

Erittäin hyvää jälkeä kuten Aardmanilta voi odottaakkin. Must-see.

http://www.imdb.com/title/tt0424095/