Pineapplen Leffablogi

maanantaina, tammikuuta 08, 2007

Happy feet (2006)

Keisaripingviinit (ainakin Happy feetin mukaan) pariutuvat laulamalla toisileen Sydämmen Laulun. Mumblesilla (Elijah Wood) on ongelma sillä hän ei osaa laulaa vain stepata. Lisäksi taustalla vaanii ruokapula josta häntä (ja erilaisuuttaan) syytetään.

Leffa on pigviineillä toteutettu musikaali. Kummallinen idea, joka toimii kuitenkin - ehkä koska kuten kissatkin pigviinit ovat luontaisen söpöjä. Vaikka kyseessä on periaattessa musikaaali, ohjaajan toimintatausta (Mad Maxit) on näkyvissä parissa kohtauksessa joissa ns. mennään eikä meinata. Homma pysyy kuitenkin hallussa ja hiljaista hetkiä ei juuri pääse syntymään.

Animal logic tekee animaatiossaan erittäin komeaa jälkeä. Jopa voisi sanoa että komeampaa saa hakea CGIstä viime vuonna jolloin oli kuitenkin varsinainen runsaudenpula animaatioista. Referessiä on haettu ilmeisesti aidolta napa-alueelta ja se näkyy. Maisemat ovat paikoitellen hätkädyttävän komeita ja realistisia. Tanssinumeroita ja musiikkia riittää. Jos olet niille allerginen kierrä tämä kaukaa. Ne ovat kuitenkin erittäin komeasti toteutettu, ja groovaavat hyvin (tjeu. Mumblesin ja Glorian versio Boogie Wonderlandista). Ääninäyttely on muutenkin osaavissa käsissä (mukana mm. Robin Williams ja Hugh Jackman).

Hyväntuulinen ja iloinen elokuva. Kannattaa katsoa, viimeaikojen parhaimmistoa.


http://www.imdb.com/title/tt0366548/