Pineapplen Leffablogi

keskiviikkona, tammikuuta 17, 2007

Open season (2006)

Boog (tusinakoomikko Martin Lawrence) esittää tässä animoidussa komediassa kesyä karhua joka päätyy peurakaverinsa Elliotin (toinen tusinakoomikko Aston Kutcher) kanssa keskelle metsästyskautta.

Erittäin onnistuneen debyytin, Monster housen, jälkeeen Sonyn animaatio-osasto yrittää takoa lisää kultaa, siiinä hieman epäonnistuen. Monster housen tunnelmaan ja tekniseen toteutkseen ei jostain syystä päästä. Kaikki osa-alueet tuntuvat jotenkin keskiverroilta. Komedia koostuu lähinnä väkivallasta kaneja kohtaan ja hirveästä sähläämisestä. Pari hauskaa kohtausta on kuitenkin (mm alun erehdys) mukana. Ohjaajina toimivat taas aloitteleva porukkaa, tosi mukaan on otettu Disneyltä uloskammettu Roger "Lion king" Allers, ilmeisesti kouluttamaan tulevia tyypejä. Eipä näy jälki vielä.

Tekninen toteutus on kaikin puolin keskivertoa. Pop-äänraita sisältää monta biisiä .. jotka unohtuvat saman tien. Musikaalinumeroilta kuitenkin vältytään. Hahmosuunnittelu on ihan OK mutta muistettaviin tai sympaattisiin hahmoihin oikein ei venytä. Pahis (Gary Sinise) on kaikessa punaniskaisuuddessaan ainut muistettava hahmo. Maisemissa yritetään tehdä jylhää korpimaata mutta tulos on jotenkin Hollywoodin studiometsää.


Keskiverto CGI-pätkä katso jos fanaat jotakuta ääninäyttelijöstä, muuten unohda. Ei tule olemaan vaikeaa.

http://www.imdb.com/title/tt0400717/On muuten näköjään 4000 hittiä ohitettu. Yay.