Pineapplen Leffablogi

maanantaina, tammikuuta 22, 2007

Children of men (2006)

Maailmanlaajuinen epidemia pyyhkii ihmisen pojan lisääntymiskyvyn pois. Raskaudet päättyvät keskenmenoihin ja tulevaisuus näyttää murheelliselta. Theo (Clive Owen) sotkeutuu keskelle ihmiskunnan mahdollisesti muuttavaan tapahtumaketjuun tässä toiminnallisessa sci-fi-draamassa.

Y tu mamá tambiénistä tunnettu Alfonso Cuarónin ohjaa erittäin tyylikkäästi P.D. Jamesin kirjaan perustuvaa dystopista tarinaa. Se maalaa ,kuten kunnon dystopian pitääkin lohduttoman kuvan lähitulevaisuudesta vuodesta 2027. Toisin kuin yleensä ,ei tarina sijoitu jenkkilään ,vaan Englantiin joka onkin sopivan ... karu tarinalle.Tunnelma on harmaa ja kylmä, joka sopii hyvin elokuvan tunnelmaan. Plussana tulevaisuus on sopivan tämänhetkinen eikä ylikikkaile tekniikalla .Pääosan näyttelevä Clive Owen on riittävän särmikäs eikä jää vain naamaksi muitten joukossa. Esille voisi myös nostaa vielä Neo-hippiä esittävän Michael Cainen.

Tekninen toteutus on uskomatonta. Leffa on täynnä pitkiä kohtauksia joissa kamera kelluu ympäriinsä ja ilman näkyviä leikkauksia. Kuvausta tukee ympäristön äänitys. Yhdessä nämä luovat erittäin vahvan siellä-olemisen tunteen. Leikkausta toki käytetään hyväksi tarvittaessa eivätkä pitkät otokset tunnu kikkailevilta. Tehosteita on mutta ne ovat näkymättömiin jemmattu ja tukevat tarinaa. Loistavaa.

Erinomainen leffa. Hop katsomaan vaikkei scifi kiinnostaisikaan.


http://www.imdb.com/title/tt0206634/