Pineapplen Leffablogi

sunnuntaina, helmikuuta 11, 2007

The Illusionist (2006)

Eisenheim (Edward Norton) on suuri taikuri ja illusonisti. Weinissä hän hän törmää nuoruudenrakkauteensa Sophiaan (Jessica Biel) joka on kruununprissi Leopoldin kihlattu. Leopold suunnittelee vallankaappausta ja Eisenheim on tiellä..

Toisena viimeaikojen taikurileffoista tämä oli mielestäni se vahvempi suoritus. Ohjaus pysyy selkeänä ja tarina pysyy koossa - kulkien hyvin loppuun asti (jossa melkein näin Kevin Spaceyn =). Näyttelijöistä ei revitä mitään uskomattomia suorituksia mutta kaikki hoitavat hommansa kelvosti ammattilaisten ottein. Tarinaan oleelisesti kuuluvat taikatemput ovat kuulemma muuten Nortonin tekemiä, eikä CGItä kuulemma käytetty.

Tekniikan puolella kaikki on OK. Leffa on jännästi väritetty sepian väreihin kauttaaltaan ja suodatettu reunoitaan tummaksi - tämä luo tunnelman kuin katselisi vanhaa valokuvaa. Hieno ja persoonallinen ratkisu joka toimii paremmin kuin luulisi. Paatosteleva musiikki jää hieman taustalle ja ei säväytä muttei häiritsekkään. Efektejä ei ole juurikaan näkyvissä vaikka niillä olisi mahdollista taikurileffassa mässällä.


Ihan OK pätkä. Katsokaa jos olette periodileffojen ystäviä tai diggaatte taikureista.


http://www.imdb.com/title/tt0443543/

1 Comments:

Lähetä kommentti

<< Home