Pineapplen Leffablogi

maanantaina, helmikuuta 12, 2007

Eragon (2006)

Eragon (tuntemattoman Edward Spelersin debyytti kankaalla) -nuorukainen löytää metsästysmatkallaan jotain joka osoittautuu Saphira-lohikäärmeen munaksi. Muinaiset ennustukset ja Paha keisari (vilaukselta nähtävä John Malkovich) ja hänen maaginsa ovat myös mukana yllin kyllin tässä fantasiapätkässä.

Esikoisohjaaja Stefen Fangmeier yrittää kovasti saada tolkkua tälle hero's journey-tyyppiselle tarinalle siinä kuitenkaan erityisemmin onnistumatta.Näyttelijöissä on kokenutta porukkaa mutta heitä ei päästä oikein hyödyntämään koska kässäri ei ole häävi. Ohjaaja lainailee kohtauksia muista leffoista ahkeraan. Star wars tuli mieleen useasti samoiten LotR. Ei näin. Loppu petaa jo jatko-osaa. Kuulkaas poijaat, ei tarvitse.

Tekniikka on kuitenkin kunnossa, ainakin osaksi. Efektit ovat onnistuneita. Eteenkin lohikäärmeen lentokohtaukset ovat komeaa katsttavaa ja melkein kannattaa katsoa muukin leffa pelkästään niitten takia. Melkein.Lohikäärmeissä on mielenkiintoinen design (sulkaiset siivet), joka piristää muutoin kliseen täyttämää leffaa. Musiikit ovat aika peruskauraa jopa siinä määrin että alkaa miettiä että "Mistäs tää olikaan..".


Bulkkifantasiaa. Ei näitä jaksa (paitsi jos diggaa lohkärmeksistä).


http://www.imdb.com/title/tt0449010/

1 Comments:

  • Mutta se savuttava pahis-lentokissa (lohikäärme?!) oli aivan hervoton! Parhaimmat naurut pitkään aikaan leffateatterissa. Myös Robert Carlylen onneton maski sai hymyn huulille.
    Aivan käsittämätöntä puppua, ja millä ilveellä Irons, Malkovich sekä Carlyle on saatu houkuteltua mukaan, todella pohjanoteeraus.

    By Anonymous Leena, at 3:14 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home