Pineapplen Leffablogi

tiistaina, helmikuuta 13, 2007

Idiocracy (2006)

Keskimääräis-sotilas Joe (Luke Wilson) laitetaan ottamaan osaa kokeeseen joka menee pieleen ja hän joutuu sekopäiseen ja degeneroituneeseen tulevaisuuteen, 500 vuoden päähän. Prostituoitu Ritan (Maya Rudolph) kanssa he yrittävät päästä takaisin omaan aikaansa. Sitten huomataan että Joe on älykkäin elossa oleva ihminen..

Jokapaikanhöylä Mike "King of the Hill" Judge ohjaa ja käsikirjoittaa sci-fihköä komediaa ja samaan aikaan osoittaa taas kerran sormellaan Jenkkejä ja heidän suhtautumista kulttuuriin ja tieteeseen. Huumori kyllä toimii mutta on varsin lapsellista rumaa sanaa ja pieruvitsejä (Ass - the movie..ehe-ehe). Mikään kuoliaaksinaurattaja ei ollut kyseessä mielestäni mutta tarina jättää kokajan odottamaan seuraavaa absurdia käännettä tai tulevaisuuden juttua. Pääosien näyttelijät hoitavat hommansa mutta pääosat jäävät kakkoseksi lukuisten sivuosien esittäjät varastavat shown ja keräävät naurut.

Efektit ja suunittelu ovat hyvässä kunnossa. Tulevaisuus on ihan komeasti toteutettu ja voitaisiin melkein puhua dystopasta .. jollei kaikkki olisi hieman pöljää. Värit ovat kirkkaita ja räikeitä kuin limsa-mainoksessa. Musiikki ja kuvaus ovat ihan peruskauraa joten ei niistä enempää.


OK Sci-fi komedia. Mike Judgen tavarasta tykkääville must-see.


http://us.imdb.com/title/tt0387808/