Pineapplen Leffablogi

torstaina, maaliskuuta 01, 2007

The Departed (2006)

Bostonin alamaailma käy jatkuvaa kamppailua poliisin kanssa - ja poliisi tietysti taistelee vastaan. Samasta ympäristöstä tulevat Billy (DiCaprio) ja Colin (Damon) etsivät molemmat myyrää lain eri puolilla.Ongelma on vain että myyrä sattuu olemaan etsijä itse..

Martin Scorsese tekee Oscarin arvaista työtä (ilmeisesti) tässä Hong Kongilaiseen Siu Mak Fain kirjoittamaan ja ohjaamaan Infernal Affairsiin perustuvassa rikos-thrillerissä. Jotkut puhuvat että kyseessä olisi ns. hatunnosto ja tätä katsoessa tuleekin mieleen Scorsesen paremmat leffat - Goodfellas (1990) etunenässä. Tunnelma on paikoitellen hyvikin samanlainen. Näyttelijäkaarti on huisa (kauniit poijaat DiCaprio ja Damon sekä Wahlberg ja vanhat ukot Nicholson ja Sheen) ja eteenkin Nicholson hoitaa hommansa tuttuun tyyliinsä. Kauniit pojatkin ovat varsin eloisia ja eivät jää patsastelemaan ja näyttämään hyvältä.

Leikkaus on varsin tiivistä ja tarina liikkuu hyvin (vaikka kestääkin massiiviset 151 minuuttia) - tylsiä hetkiä ei pääse muodostumaan. Tarinoita kuljetetaan useita päällekkäin mutta niiden seuraaminen on suht vaivatonta. Äänityöskentely on aika peruskauraa ja musiikkikaan ei juurikaan jää mieleen. Kuvaus on hieman vanhahtavaa ja tuo mieleen 80-90-luvun leffat realistisella, karulla tyylillään jolla Bostonin betonihelvettiä kuvataan. The Departed tuntuu vanhalta leffalta.


Palkittu rikos-leffa. Ansiot jätän muiden päätettäväksi. Mutta kannattaa katsoa silti. Itse pidin.


http://www.imdb.com/title/tt0407887/