Pineapplen Leffablogi

sunnuntaina, maaliskuuta 11, 2007

Pulse (2006)

Moderni maailma on täynnä kommunikaation aiheuttamaa hilpeää hälinää (blogeja ja sensellaita =) ). Mattien (Bell) poikaystävä Josh (Tucker) törmää johonkin vakavampaan ja tappaa itsensä. Epidemian tavoin itsemurhat alkavat levitä..

Kovasti The Ringille ja muullekkin japski-kauhulle velkaa oleva Wes Cravenin tarinaan perustuva teknofoobinen kauhutarina on ihan mukiinmenevää katsottavaa. Hieman kokematon ohjaaja saa aikaan tunnelmaa ihan hienosti vaikkakin ns. "Böö"-kauhuun luotetaan hieman liikaa. Näyttelijät ovat teinikauhun arkkityyppejä ja suhteellisen mitäänsanomattomia. Isoja staroja ei ole mukana eikä heitä jää kaipaamaankaan.

Visuaalinen ilme on erikoinen. Koko leffa on nimittäin kuvattu - tai jälkikäsitelty - sinisen sävyihin. Homma toimisi ehkä paremmin ihan tehokeinona kuin leffan läpi kestävänä ratkaisuna, mutta toisaalta se tuo leffalle persoonallisen lookin. Graafinen suunnittelu ja tietokone-jutut ovat hienosti toteutettu ja alla linkitetty kampanja näyttää samalta kuin ne. Möi leffan minulle.. Musiikit ovat kauhu-musaa tyypillisimmillään. Äänet säikyttelevät kivasti vaikkakin ovat aika peruskauraa - kuten koko muukin leffa.


Ihan OK teinikauhu-pätkä.


http://www.imdb.com/title/tt0454919/
Komea mainoskampanja, joka herätti ainakin minun kiinnostukseni (Flash).