Pineapplen Leffablogi

keskiviikkona, maaliskuuta 28, 2007

Smokin' Aces (2007)

Buddy 'Aces' Israel - pikkumafioso ja entinen taikuri - aikoo paljastaa FBIlle kilpailijansa .. jotka lyövät miljoonan taalan palkkion hänen päänsä (ja sydämmensä) menoksi. Sekava joukko palkkionmetsästäjiä ja agentteja on pian Buddyn perässä - mutta kuka vetää pisimmän korren ?

Joe Carham ohjaamaa ja käsikirjoittamaa (erittäin) mustaa rikoskomediaa katsoo ihan mielellään. Tyyli, rakenne ja leikkaustyyli tuovat mieleen Guy Ritchien leffat (..mikä on tietysti ihan kivaa..).Tyyli tosin vaihtelee lennossa lähes slapstick-komediasta toimintaan ja sulavasti draamaan. Näyttelijäkaarti on varsin nimekästä (mm. Ben Affleck ja Andy Garcia) ja monenlaista menijää sisältävä hahmokaarti esitetään mallikkaasti. ( .50 calilla ammuskeleva palkkamurhaajaemäntä on oma suosikkini :) )

Toteutus on joka suhteessa viimeaikaisten rikosleffojen laatutasolla. Komeaa katsottavaa ja kuunneltavaa siis. Leikkaus toimii hienosti ja tuo tosiaan mieleen Ritchien leffat - monta rinnakkaista tarinaa pysyvät hyvin tasa-arvoisina ja suhteellisen helposti seurattavina. Musiikki on paikoin samantyylistä kuin Ritchiellä, eteenkin toimintakohtauksissa (..joissa muuten riittää vauhtia lähes pelkäksi ammuskeluksi), mutta tyyli onnistuu tarvittaessa muuttumaan täysin.


Kelvollinen toiminnallinen rikosleffa.


http://www.imdb.com/title/tt0475394/