Pineapplen Leffablogi

lauantaina, huhtikuuta 07, 2007

Deja vu (2006)

ATF:n agentti Carlin (Denzel Washington) värvätään tuhoisan terroristi-iskun jälkimainingeissa agentti Pryzwarran (Val Kilmer) johtamaan erikoisyksikköön joka mallintaa menneisyyttä saadakseen rikokset ratkaistuksi. Kaikki ei tosin taas kerran ole sitä miltä näyttää ja kohta ollaan keskellä melkoista ajan ja paikan sekamelskaa.

Ensi kerran ku kuulin tästä leffasta (trailerin muodossa jossa näytettiin Toimintaa) oli hymy herkässä : "Jerry Bruckheimer esittää - Deja Vu". Olisikohan nähty ennenkin =). Tony Scott ohjailee tuttuun Bruckheimerin leffojen tyyliin mukiin menevää toimintaa. Tarina on aika perinteinen vaikka aikalinjojen kanssa kikkaillankin. Mukaan mahtuu taas messeviä kohtauksia vaikkakin leffa on suht rauhallinen - Bruckheimerin tyylisten leffojen fanit saavat tosin mitä tilaavat - kolareita ja paukuttelua yllin kyllin. Dialogia ei juurikaan viljellä - mutta kuvilla luodaan paikoitellen ihan komeastikkin tarinaa. Näyttely on ok -mutta vain ok. Kilmer on lähes statisti, Washington taas yrittää vetää Bruce Willis-tyylistä kyttäroolia mutta on hieman jäykkä siihen pestiin. Naispääosan - Clairen (nätti Paula Patton) - puhetta kuullaan ensimmäisen kerran leffan puolivälissä.

Teknisesti leffa on varsin vaatimaton. Messeviä efektejä ei juurikaan ole (ainakaan näkyvissä) - paitsi pari räjähdystä ja CGIllä toteutettuja kamerakikkailuja etsiväkohtauksissa. Yllättäen musiikit ovat varsin rauhallisia ja kuulostavat paikoitellen hempeiltä. Loppu/alku-kohtauksiin mahtuu jopa paatosta .. nämä ovatkin leffan parasta antia.


Varsin tavallista scifihtävää toimintaa. Sadepäivän varalle paremman puutteeseen.


http://www.imdb.com/title/tt0453467/