Pineapplen Leffablogi

torstaina, maaliskuuta 29, 2007

Night at the Museum (2006)

Vitun bloggeri - kirjotan tän vielä kolmannen kerran uudestaan.

Työtön ja eronnut Larry (Ben Stiller) pääsee töihin luonnonhistorian museon yövahdiksi vanhan kaartin jäädessä eläkkeelle. Yllätys on melkoinen kun historia herää ensimmäisenä yönä kirjaimellisesti eloon..

Parin vuoden välein Hollywood tuottaa leffan kuten Night at the Museum (viimeaikaisista mieleen tulee Zathura) - kyseessä on runsain efektein varustettu, lapsille suunnattu fantasia-seikkailupätkä. Tällä kertaa yrittämässä on Shawn Levy joka perustaa tarinansa Milan Trencin ihkaoikeaan lastenkirjaan. Sisältö on sitä samaa huttua kuin puolessa lapsiyleisölle suunnatussa tavarassa - isä-poika suhteesta ja puhuvista elukoista on kerrottu tarpeeksi, eikö? Mukaan on saatu nimekkäitä ja päteviä koomikoita (Robin Williams, Ricky Gervaise) sekä viihdyttäjiä (Mickey Rooney, Dick Van Dyke) - mutta pääosaan on viskattu kuitenkin heikompi ja vähäkarismaattisempi Stiller. Ihan Adam Sandlerin tasolla avuttomuudessa sentään vajota. Stiller onnistuu paikkapaikoin ihan kelvosti ja onnistuu viihdyttämään ainakin yhden katsomiskerran verran.

Toteutus on kaikin puolin kohdallaan ja - hieman yllättäen - efekteillä ei suoranaisesti mässäillä (liekö kyse rajatusta budjetista vai terveestä järjestä..) Musiikkipuoli ei jää mieleen vaikka siitä vastaa maineikas Alan Silvestri.


Ihan viihdyttävä lapsille(kkin) suunnattu efektileffa. Kestää ainakin yhden katsomisen.


http://www.imdb.com/title/tt0477347/