Pineapplen Leffablogi

keskiviikkona, kesäkuuta 13, 2007

Fantastic Four (extended edition) (2005)

extended edition on saatavilla DVDllä

Tohtori Reed Richards (Ioan Gruffudd) ja hänen tiedemies-tiiminsä tutkivat evoluutiota nopeuttavaa avaruussäteilyä Victor Von Doomin (Julian McMahon) avaruusasemalla. Arviointivirhe aiheuttaa törmyksen säteilymyrskyyn ja muuttaa tiedemiehet Ihmenelosiksi ja Doomin (kuten nimestä voi haistellakkin) pahikseksi.

Jälleen Marvel kaivelee lisenssipussiaan - tällä kertaa Ihmenelosten voimin. Perustavaa laatua olevia supervoimia (vesi, maa, tuli, ilma) tarjoileva Ihmeneloset onkin alansa pioneerejä (alkuperäinen vuodelta 1961) ja taustalla häärii alan legedoja, Stan Lee ja Jack Kirby. Leffasta sensijaan vastaa vähemmän legendaarinen Tim Story. Tarina kattaa lähes pelkästään Nelosten syntymävaiheet ja esittelee hahmokaartin. Esille ei oikeastaan nouse kuin Ben "The Thing" Grimm (Michael Chikliss) joka tuntuu sympaattisimmalta kaartin jäsenistä. Doomin motiivit riehumiselle jäävät laihoiksi ja Herra Fantastinen ohuenohueksi ja epäkarismaattiseksi. Joitakin katsojia kiinnostanee Jessica Alban esittämän Näkymättömän tytön rintavarustus - joka onkin ihan kelvollinen ... Tarinan päättyessä miettii vaan että tässäkö se nyt oli - en ole nähnyt ei-extendoitua versiota mutta paljon vielä lisää kaivattaisiin että tästä jotain saataisiin.. Jatko-osa onkin tulossa - mukana legendaarinen Hopeasurffari. Odotukset ovat korkealla.

Tekniikka on ihan kunnossa muttei niin Ihmeellinen kuin kaipaisi. Supervoimat eivät oikein pääse samalle tasolle kuin esimerkiksi Spidermanissa. Efektit ovat Ihan OK, mutta tuntuvat varsin perustavaralta. Soundtrack koostuu perus-leffaklassisesta ja muutamasta rock-raidasta. Mitään erityisiä biisejä ei mieleen jäänyt mutta ihan toimiva ääniraita silti.


Keskikaartin sarjakuvaleffa.


http://www.imdb.com/title/tt0120667/