Pineapplen Leffablogi

lauantaina, huhtikuuta 14, 2007

The Fountain (2006)

Konkistadori Tomas (Hugh Jackman) on suorittamassa kuningattarensa antamaa tehtävää - tarkoitus on löytää Edenin puutarhan Elämän puu. Toisaalla ajassa tohtori Tom Creo etsii parannusta vaimoaan Izzietä (Rachel Weisz) vainoavaan sairauteen. Keskellä avaruutta kuplan sisällä kelluu mystinen matkaaja - myös etsintäretkellä.

The Fountain on viimeaikoina niin kovasti suosittujen aikuisten satu-genren edustaja. Mieleen tulee esimerkiksi hieman samaa lookkia edustava Pan's labyrinth. Voimakkaista elokuvistaan (kuten PI ja Requiem for a dream) tunnettu Darren Aronofsky tekee upeaa jälkeä jälleen kerran. Tarinassa (tai tarinoissa, oikeastaan) on hieno tunnelma ja kerronta on upean mystistä - ja loppu saattaa tarinat komeasti yhteen. Käsikirjoitus (Aronofskyn itsewnsä sekä Ari Handelin yhteistyön tulos) on sujuva eikä tartu turhuuksiin - voisin sanoa että se on tehokas. Pääosien esittäjät vetävät molemmat usean roolin (Jackman 3 ja Weisz 2) muuntuen kumpikin lähes täysin toisiksi hahmoiksi (en aluksi tunnistanut konkistadorina esiintyvää Jackmania .. =)).

Leffan visuaalinen anti on upeaa - ruskean ja sinisen synkkien sävyjen keskeltä loistaa keltaisia purskahduksia valoa - samalla leikitellään mytologisilla ja uskonnollisilla symbooleilla ja mielikuvilla Taivaasta ja Paratiisista. Voimakasta visuaalista antia tukee Clint Mansellin upean haikeat musiikit ja kekseliäät Jay Rabinowitzin leikkaukset paikan ja ajan välillä.


Erittäin maukas elokuva aikuiselle yleisölle.


http://www.imdb.com/title/tt0414993/