Pineapplen Leffablogi

sunnuntaina, joulukuuta 09, 2007

Tali-Ihantala 1944 (2007)

Torjuntavoitot ovat sodassa äärimmäisen tärkeitä. Tali-Ihantalan taistelu oli taitekohta sodassa ja avasi pään Suomelta. Lähes dokumentin tarkkuudella voittoon johtaneista tapahtumista kertoo Tali-Ihantala 1944 - päättyen Kyseiseen taisteluun.

Valitettavasti elokuva on varsin tyhjä - karismaattiset henkilöhahmot puuttuvat ja sota on kasvotonta. Käsikirjoittaja (Esa Fross) on lainannut kohtauksia Tuntemattomasta sotilaasta ja ohjaajakaksikko (kuuluisa Åke Lindmann ja uudempi kasvo Sakari Kirjavainen) toteuttavat visiot orjallisesti alkuperäistä seuraten. Mieleen ei jää erityisiä henkilöitä lukuunottamatta Rokkaklooni joka hieman turhan 1/1 ja pari cameota (Jukka Puotila ja Pirkka-Pekka Petelius jotka vilahtavat kankaalla heyken sivurooleissa)Tulos on tuttua tavaraaa - mutta ohessa seuraa bonus !

Teknisesti elokuva on mahtavaa katseltavaa. Koska Panssarit ja rynnäkkötykit näyttelivät isoa osaa taistelussa, niiden toiminta on kuvattu ennennäkemättömällä tarkkuudella. Myös ilmavoimat ja panssarintorjunta ovat mukana ja dokumenttimateriaaliakin on otettu hoten osa materiaalista on paikoitellen autenttista. Äänityöskentely on myös jylhää ja ponnekasta. Ulkomaalaista rahaa on ollut suomalaisen budjetin tukena ja sen huomaa - välillä ollaan jopa kalliin näköisiä. Nämä seikat nostavat tämän keskiverron Suomalaisen sotafilmin yläpulelle


Kevollinen Kotimainen sota-draama. Kalustofriikit eturiviin.


Ikäraja : K-11 (alakanttiin, sota on raakaa)
http://www.imdb.com/title/tt0378848/

4 Comments:

 • Joo vois jo pikkuhiljaa antaa noitten sotaleffojen olla...

  By Anonymous Anonyymi, at 12:55 ip.  

 • Ei hätää, eiköhän se ollut viimeinen Pineapplen arvostelema sotaleffa... :-(

  By Anonymous Anonyymi, at 8:20 ip.  

 • RIP Pineapple

  By Anonymous Anonyymi, at 3:18 ip.  

 • Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

  By Anonymous Anonyymi, at 6:11 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home